tirsdag 4. august 2009

Stilforvirring....

Nå lurer jeg veldig på ..hva er min stil tro??
Jeg trodde jeg likte Shabby chic, men etter å ha prøvd å leve med hvite møbler med slitte kanter..hvite vegger samt roser, madonnaer, kors og sifonflasker etc etc begynner det å røyne på gitt...Det blir rett og slett litt for søtt for meg.. Så hva nå??..jeg kan jo ikke bytte ut alle møbler eller male om IGJEN!!...Så jeg får finne no som er sånn midt imellom da..New England blir helt feil, med sin maritime stil og her er det jo langt fra salt sjø....
Tidligere hadde jeg Engelsk country, med mørke tunge møbler, søte broderte puter og rutete lampeskjermer...Men synes det ble for mørkt..Men tror jeg går for min helt egen stil fortsatt lyse vegger og/eller tapet. Mørke og lyse møbler omhverandre. Malte møbler får et strøk til slik at det slitte blir borte og platen på toppen blir slipt ned og vil få en mørkbeiset plate slik at de mer samsvarer med de mørke møblene.
Jeg synes mitt største problem er tv kroken. Jeg har en mann som elsker sur..ett eller annet med lyd, ihvertfall henger det høytalere IKKE PENE på veggene og no svære greier på gulvet. Oppi alt dette skal det plasseres møbler som er gode å sitte i og ikke tar for stor plass da det er veldig smalt der hvor tv står, og...i denne lille kroken har vi en vedovn også HJELP!! Kan noen tipse meg om møbler og møblering?!! Jeg skulle kanskje ha vist bilde fra tv kroken..men vet ikke om jeg tør...Jeg har lett på blogger(selvfølgelig) i mange interiørblader..men jeg tror jaggu det bare er oss som ser på tv jeg..?!jo..IKEA har jo noe da..men liker ikke stål og plastikk ei heller glassplater...Ønsket er jo en myk deilig sofa med masse puter å krype oppi..ala Ecktorp...men den virker å være alt for STOR for denne kroken..
Sånn her på slutten tok jeg med to bilder. Den blå stolen kjøpte jeg for lenge siden på auksjon for en billig penge. Vet egentlig ikke hva den er blitt brukt til, virker liksom litt for liten til å være kjøkkenstol.
Dette siste bildet er av vaskestellet arvet etter mine oldeforeldre, den har hatt alle verdens farger tror jeg..jeg har for MAANGE år siden lutet den ned...på den tiden vet dere når alt skulle lutes ned. HAR dere noe tips til farge? Litt sånn mormorhus farge kunne jeg tenke meg. Den skal stå på gjesterommet som har blå toile(heter det det?) gardiner med blårutet kant..
"Fru Ticosus" foreslo at jeg skulle sette spisestuen på kjøkkenent..joda kjære bloggvenn den har stått der også en gang...Så nå skjønner dere at jeg forvirrer meg selv og farmenmannen i stilmiks og rotet med møblement hit o dit..tjohoi..Men uansett godt forslag!!..jeg setter den på kjøkkenet igjen hi hi..

6 kommentarer:

Anna sa...

Ah, jeg hadde det akkurat som deg – fant plutselig ut at shabby ble litt for shabby, og det ble for søtt – og ikke minst; «alle» bloggere har den stilen ;) Nå har jeg sansen for mange stiler, litt New England, litt retro, litt industri, litt moderne , litt minimalisme og litt landlig. Så resultatet for meg ble rett og slett å blande alt til en egen Anna-stil :D Men helt lett er det ikke, for plutselig liker jeg en stil, og neste dag er det en annen, og i morgen? Nei, det aner jeg ikke :D Men jeg blander nytt og gammelt, men prøver å holde meg til en fargeskala – så får det være den røde tråden.

Anna :)

Hilde Heimdal sa...

Kjenner meg litt igjen....enten får jeg for mye ting eller så bytter jeg...finner aldri stilen sånn fullt og helt. Kan se i interiørblader og få helt dilla, men hos meg ser det bare rotete ut føler jeg :/

Tror det beste er bare å lage sin egen stil jeg hehe.....blir aldri som i bladene likevel...

Tv kroken er vanskelig !! oG JEG LIKER IKKE HJØRNER, FÅR DE ALDRI TIL HEHEHE....

Jeg kjøpte hvitt tv da....sånn at d ikke skulle bli alt for ruvende i stua, hjalp litt d da :)

Håper du finner stilen din ;) Så lenge du koser deg så er jo det viktigste:)

Liv Ingjerd sa...

Der har vi det forvirret:),uff av meg ,ja man blir lett det.
Jeg fant også ut til slutt at finne min egen stil det var saken,så jeg solgte det meste;),ikke alt da,resten blandet jeg slik at jeg og de jeg lever sammen med trivdes.
Hos meg nå, lyse vegger med mørk farge på møblene.
Jeg er kanskje litt kjedelig,men det må ikke være for mye farger:).
Ønsker dere en fin sommer videre, med mer sol og varme.
PS: Jeg synes nå bildene fra ditt hjem ser trivelig ut.
Og jeg har gjemt det som høre emd til tv i en helt lav tv benk:)

minishabby sa...

Hei hei:)
Dette kjenner jeg så altfor godt til. Jeg mikser stiler om hverandre. Synes fransk landstil og shabby chic er vakkert, og kan få helt hjertebank når jeg leser interiørblader. Men selv ville jeg nok ikke hatt alle de madonnaene rundt onkring. Jeg har en liten en;) Og det holder masse for dansken som får litt noja. Vi har arvet mye, så her går det mye i gjenbruk. Men som en venninde av meg kalte stilen : En romantisk Elinstil:) Jeg plukker litt her og der jeg, og mikser det sammen til det jeg liker.
Ang. farge på bordet. Siden du har toilegardiner, så tror jeg faktisk at jeg ville gått for enten hvit, bondeblå (litt slitt ville jeg nok hatt sammen med den) eller noe som den blåfargen du har på veggen din her inne.
Vi får litt samme problem nede i kjellerstua vår. Drømmer også om en Ektorp, men tror den blir altfor voldsom. Derfor har vi (jeg) egentlig kommet frem til å bruke en seng som vi har stående til overs. Bare kjøpe en tykk madrass og kle den med masse puter. Hva med å finne et lavt skap som tven kan stå på, og som samtidig har dører slik at alt hightec ting blir skjult? Det skal jeg. For tro meg - tven blir godt brukt her hjemme;)
Gud bedre - dette ble veldig langt..
Ha en flott dag i dag.
Klem Elin!

Margrethes hus og hage sa...

Hei, og takk for hyggelig hilsen :) Sofaene og puffen er kjøpt på Møbelringen på et januartilbud de hadde for trefire år siden. Mener den het Denver eller noe i den duren. Ørelappstolen er i samme serie, men den hadde vi ikke råd til... Og jeg fant min på søpla! Den sto i gjenbrukshallen og ropte på meg, så den ble med hjem og fikk seg en real vaks med grønnsåpe og salmiakk :)

Jeg har heller ikke noen typisk stilart, men har nok min egen "greie" litt herregår, bonderomantikk og cabby chic i skjønn forrening. Det funker greit det også :)

Tv har vi i stua, men bare en liten en som får plass inne i et skap. Stort tv er i 2. etg. og det synes jeg funker greit, så kan disneychannel stå på de oppe i steden ;P

Ha en fin dag :) Hilsen Margrethe

Jes/Vita villa vila sa...

Hej!

Vilken fin blogg du har!

Första gången här så jag vill ge mig till känna :) Tittar snart in igen!

Jes