torsdag 30. juli 2009

Bærtid

VELKOMMEN inn til bærtid på Farmen.

Her på småbruket har vi fruktrær med epler, plommer og kirsebær samt bringebær, solbær, rips og stikkelsbær og rabarbra. Så dermed mer enn nok å høste inn. Vi får ofte mer enn vi trenger av rips og epler, så da blir det å kjøre det til Frukt & Bærpresseriet i Askim.
Her står bringebæra klar til å røres, jeg brukte kunstig søtningsmiddel. Kjelen bruker jeg når jeg skal røre fordi den rommer så mye. Noe av bringebærene blir også fryst hele, deilig å ta opp og putte i en drink eller bruke i kaker.

Tett på bringebærene.

Her er rips, solbær og stikkelsbær. Solbæra har modnes tidlig i år så nå blir det laget solbærsirup over en lav lest. I dag må jeg ut og kjøpe flere flasker..men hvor?? Skal prøve IKEA men er redd korkene der ikke er tette nok...men jeg kan kanskje bruke vanlig kork..? Jeg kommer også til å lage saft blandet av flere av bærsortene.
Her på Farmen er det ikke noe Ilse Jacobsen støvler nei, DET passer heller dårlig her. De her støvlene er med på blåbærturer og i potetlandet og turer i skog og mark med hunder samt høsting av bær og frukt i Farmenhagen. Tviler på om de hvite eller sorte Ilse Jacobsen hadde tålt det her....
Til slutt en stikkelsbærbusk. Huttetu som det stikker når man plukker de her altså. Å sure er de selv om de er helt mørke og modne. Har forsøkt ulike oppskrifter med du å du så surt..så nå tenker vi på å legge de på sprit og se om det kan bli en god likør av dem. Og kanskje en frossen bringebær i glasset gjør susen på julefesten.6 kommentarer:

Kennel Dunkel sa...

Ja, dere østfoldinger har jo et nært forhold til pælær (ble det riktig på dialekt?). Skjønt de ikke var så ulike mine, di støvla der.

Ellers må du ha en litt uvanlig stikkelsbærsort, for de er da ikke sure vanligvis.

Jeg tester gjerne ut frossen bringebær i drinken, jeg.

Lyst på livet sa...

For et fruktbart bruk du har!
Sånn ønsker jeg meg også, men foreløpig har jeg bare en busk bringebær og en med rips...hehe... TTT har jeg fortsått :-)

Syns støvlene dine er fine jeg! SElv har jeg hvite Ilse Jacobsen. lekre er de også, og overraskende nok holde ute vannet- i allefall når jeg fingar til og fra jobb :-). I hagen har jeg andre støvler jeg bruker (de er forøvrig også finere enn de er praktiske).

Ha en deilig dag

klem

Anonym sa...

Nam-nam!

En ting - hvordan har du fått til så fin signatur på innleggene?

Klem

miss marple sa...

Hei-hei!jada-østfoldinger er det flere av her inne;)
Men du verden,så innmari fint du har det!!!Hvor i østfolds navn er det du holder til???
Jeg kommer garantert tilbake på besøk her,det er ihvertfall sikkert!
Ha en riktig god helg:)))

BROCANTE sa...

En skikkelig matauk høres det ut som. Tror det mange år siden jeg har smakt modne stikkelsbær rett fra busken.... Deilig!

Anonym sa...

Morsomt med stikkelsbærlikør, sikkert veldig godt.
ha en fin mandag.