tirsdag 17. februar 2009

Nice & Vence

Her kommer endelig en oppdatering med dertil bilder fra mitt opphold i Frankrike. Min vennine Hege bor ca halv time med buss fra Nice i en liten by som heter Vence.

På vei fra markedet i Nice så jeg denne sukkertoppen av et bakeri. Synes det var litt Fairytale over det.Dessverre kommer det ikke helt til sin rett da vi mer eller mindre sprang forbi..og bildet ble deretter.
Dette er fra markedet i Nice. Det er så enorm stort at jeg var ikke halvveis engang før vi måtte sette oss ned med en pils i sola.

Mulig jeg er bortskjemt OG pysete men det var veldig mye av det samme vi kan finne her hjemme på loppemarkeder(om man er heldig) eller på auksjoner til en mye billigere penge. Det eneste jeg fant som jeg sto og vurderte leeenge var en krystallkrone, en veldig liten en, som hadde passet i min gang (som forøvrig venter på garderoben)til 60 Euro..men den ble igjen den også..jeg er litt pysete til å prute med Franskmenn for å si det sånn..de har jo ett rykte på seg for ikke å ville snakke annet enn Fransk. Men faktisk de fleste jeg snakket med kunne Engelsk så det var ingen fare. Men det oppdaget jeg først noen dager etter markedet.
Det var masse porselen og veldig mye sølvtøy. Men nå har jeg vært der, og hvis jeg hadde gått hele veien nedover markedsplassen og sammen med en reisefelle med samme interesse..så kanskje jeg hadde funnet noe jeg ville ha.. men men..det fristet faktisk mer å sitte i sola med en pils kremt..

Dette er fra gamlebyen i Vence hvor jeg bodde. Koselige smågater innefor borgen.

Faktisk var det marked i Vence også. Over ser dere en gammel jernseng, regner med at noen kunne tenke seg den. Den var veldig fin, men så ikke for meg å ta den med på flyet....joda..kunne ha sendt den vettu pysa...


Hjemme igjen så var det dette som møtte meg...herlig..jeg elsker snø og vinter selv om kroppen prøver å fortelle meg noe annet..he he..


Her er farmendamen i sitt ess...herlig! Så får Nice og Vence bare ligge der i sola og vente..hm nesten så det rimte...kan jeg har en liten dikterspire i meg..eller rettere et furubord fra Ikea..(selv om Vence uttales Vanc pytt pytt)
For syns skyld..jeg kjøpte no småtteri da vettu..på sikre plasser hvor betjeningen snakket Engelsk he he..Det ble en Dachspute,butikkeier var Dansk thjihi..og småting til barna i familien. Samt no til farmenmannen i taxfri`n
Jeg har fått en utfordring, men den må vente til neste oppdatering da jeg må lade kamera. Og jeg tror det vil bli mange bilder da også..for hva skal jeg velge ut av mine ting jeg er så glad i på kjøkkenet??..

3 kommentarer:

Lyst på livet sa...

Så fantastisk herlig det ser ut til at du har hatt det!!
Og du....TUSEN TAKK for awarden du ga meg forleden :-). Er litt trøtt på blogging o dagen og følger ikke helt med her inne for tiden :-) Men det går nok over denn egangen også :-)

Klem fra nedi gata!

Gamlå sa...

Heisann Farmenliv

Gamlå har våknet opp fra bloggtørke og da måtte hu bare innom en tur til deg for å se på hva du har bedrevet med i det siste, og her var det masse spennende lesing og bilder!! Såg herlig ut med turen dere har vært på!! Enig med deg, en finner like mye spennede hjemme , og pilsen smaker bedre når en er på tur enn å se på gamle lopper:).

klem fra Gamlå

Annika sa...

Vad underbart du verkar ha haft det! Jag har varit på marknad i Paris, och den såg ut precis så. Jag prutade och handlade bland annat 2 gamla lampor...

Kram Annika.