tirsdag 13. januar 2009

Funn fra auksjonen i går kveld..

Ropte inn noen fat for 30 kr. Trenger å bytte på litt i tallerkenhyllen.
Vi var fire damer med masse humor og gøy som igjen reiste på auksjon. Det er gøy å være på auksjon når man har en morsom auksjonarius. Mange av tingen som blir auksjonert ut er rare ting vi nesten ikke vet hva er..

Det som virkelig satte meg ut denne gangen var en som bød 6000,- for et bjørnespyd i jern!! Hæ..ække no bjørn her i Østfold eller?!! Han fikk tilslaget og jeg håper han ikke hører til bygda her...det så tung og skummelt ut..

Før auksjonene har man anledning til å se og ta på tingene som skal auksjoneres ut. Og jeg finner da gjerne ting jeg vil by på, men så..fra ingensteds kommer det ting som jeg ikke har sett før auksjonarius holder det foran oss...allverden..hvor sto den tingen hen a? Som så ofte før ender jeg derfor opp med helt andre ting en jeg i utgangspunktet hadde tenkt å by på, så også denne gangen. Denne stålampen (skjermen skal den ikke ha,har bare lånt den fra en annen lampe)er da et slikt resultat og ble med hjem til Farmen. Den var faktisk eldre enn jeg forutså, da pærefoten er i porselen, som dere kan se av bildet under..og ikke er jeg lei meg for det he he..
Dette trodde jeg var en dåpskjole og tenkte den vil bli fin å henge på veggen i gjesterommet...også en ting som bare "dukket opp"he he..Men jeg tok feil det var ingen dåpskjole..tror det er en slags lang bluse eller nattkjole, den har nydelige engelsk broderi og blonder..kanskje noen i blogglandia vet hva det er ??

Under kan dere se den i full lengde. Størrelsen er liten dame. Synes den er så pen så nå skal jeg prøve å få den hvit og stive den. Er det noen som har råd for dette ? Er litt lei av å bruke klorin da denne har så fine blonder jeg er redd blir ødelagt..

Å så er det mellomverket. Kjempefint håndarbeid med teksten God Nat på. Den er såpass lang at jeg tror den vil bli fin som mellomverk til overkast på sengen vår.

...og farmendamen er bordoman i tillegg til speiloman....Dette er et salongbord med klaffer på sidene. Den ene klaffen er rett slik at det kan stå inntil en vegg..kanskje det ikke er salongbord allikevel da...?siden det skulle stå inntil en vegg.....På bildet har jeg tatt opp den nærmeste klaffen. Så dette bordet får stå til jeg har tid til å male det engang..

Tilsammen ga jeg 570 kr med salær og alt..ikke værst det...

12 kommentarer:

Annika sa...

Hej.
Vilka fina fynd och så billigt. Den avlånga tallriken och lampfoten var särskilt fina. Och nattlinnet, eller vad det kan vara. Ha det gott. /Annika.

Gamlå sa...

Heisann

ler av han som kjøpte bjørne spydet eller hva det når var for kr 6000,- herremann går det an!!!

Så masse fint du fikk tak i dag. Lampen var helt meg, og det var også skjorten/blusen. OK, alt sammen likte jeg.

Har vært på auksjon en gang , og det var morsomt. Kanskje Gamlå skal ta seg en tur snart:)

Ha en fin kveld

klem fra Gamlå

Lyst på livet sa...

Herlighet!
Får begynne å fly på auksjon tror jeg! Så lekre ting til en fantastisk hyggelig pris da gitt!

Men...bjørnespyd trenger jeg ikke....eller kanskje?? Hehe

Klem Torunn

Maliva`s verden sa...

Skulle ha tatt en tur til Askeladden også da...mange møbler satt ned til 50% fra allerede rimelig pris...Men du gjorde jo noen gode kupp da:O)
Klem fra Maliva

Anonym sa...

Hei og tusen takk for koselig helsing hos meg !
Hadde skreve den laaange helsinga til deg...men den forsvant i intet ??? Prøver igjen...no først i kortare versjon for å sjå om eg lykkast ??
Var så koselig å besøke bloggen din...mange vakre bilder og artig måte å skrive på...og for nokre funn du har gjort på auksjon...kjempeflott..Dei fata var berre såå fine !
Ha det fint vidare utover veka :)klem frå Johanne

Sondre og Gry sa...

Mye flott du har fått tak i! Takk for kommentar inne hos meg! Jeg har tenkt på å male den krona, men jeg vet ikke helt om jeg vil det heller! Synes den ble litt kul sånn som den er, men kan hende jeg ombestemmer meg etterhvert. Den skal foreløpig få lov til å være sånn hvertfall! :)

Gamlå sa...

Heisann

Til en så herlig blogger som deg så finnes det noe til deg i bloggen min til deg.

klem fra Gamlå og god helg

lavendel mio sa...

Du har gjort et kupp der,nydelige fat,og det bordet var kjempefint.

Ha en nydelig helg:)

Landliv sa...

Spennende funn da! Og så det nydelige som er i hvit hekling med skrift da!! Akkurat noe sånt ville jeg også hatt...

Anonym sa...

Hei.
Ja det er forskjellig noen byr en masse penger for, han var vel en samler.
Du derimot, hadde funnet deg en masse fint, for ikke så veldig mange penger.
Skulle også hatt noen gamle fine fat i hylla mi. Fint det ovale fatet du hadde kjøpt deg.
Ha ei fin uke.
Hilsen fra Agathe

pepperkverna sa...

Du verden så mange fine funn da! Hege

Line sa...

Tusen takk for koseleg helsing inne hos meg...Alltidt kjekt når nye finn vegen innom. Så masse flott du har funne deg, og prisen er det i alle fall ingenting å seie på:0)
Angåande vask av nattkjolen kan du prøve biotex hvit og legge den i bløyt. Det gjorde eg når eg tok fram att ein 30 år gammal dåpskjøle som hadde blitt heilt gul.
Etter ein omgang med bløytlegging var den like kvit og fin att!!
Lykke til:9)
Klem