tirsdag 7. desember 2010

Advent tid på Farmen

Nå var det på tide med en oppdatering på Farmenliv!!...kanskje jeg bare skal satse på julenummer heretter :-))
Som kanskje noen av dere ser så er kjøkkenet pusset opp. For se om jeg lager et før og etter reportasje fra opppussingen...

Sist lørdag hadde vi juleverksted her på Farmen. Det ble så som så med bakingen, men noen pepperkaker og marsipan kuler fikk vi laget. Senere spiste vi "gammeldags" julemiddag. Ribbe, julepølser, medisterkaker, sossiser, surkål, tyttebær og vi avsluttet med karamellpudding. Oj så mette vi ble. Jeg kaller dette den gammeldagse julemiddagen for dette er mat jeg som liten fikk på julaften. Med begge foreldre fra Hedmarken var dette julemiddagen over alle middager. Men som voksen så har jeg gått over til pinnekjøtt og den er nå blitt min og mine barns julemiddag over alle middager. Dagen etter var vi på Folketeateret og så Jul i Blåfjell. Veldig hyggelig helg. Takk til foredrene for lånet av verdens beste barn!

På våre fòringsbrett finner vi blant mange andre fugler en Nøtteskrike. Vi har sett opp til 5 stk om gangen. De virker ikke spesielt vennlige mot hverandre, da de jager hverandre fra maten hele tiden. De er også veldig vare,, så jeg må ikke bevege meg mye før de flyr avgårde.
Her har jeg fått knipset flaggspett og nøtteskrike samtidig.

Her ser dere utsikten fra vårt nye turområde. Dette området kom jeg tilfeldigvis over. Jeg gikk på vante stier da jeg fant ut at jeg skulle knipse bilder av hundene mens jeg går. Etter en stund synes jeg at terrenget forandrer seg en del og blir ukjent. Men så nysgjerrig som jeg er gikk jeg litt videre. Da jeg kom til en bratt skrent tenkte jeg at jeg fikk klatre opp der og se om jeg finner ut hvor jeg er..Og som dere ser av bildene heter stedet på toppen Gaupeknatten og ligger 280 m.o.h se den flotte utsikten.


 Her har vi fått med oss farmenmannen for at han også skulle få se hvilken fin plass vi har funnet. Og at han også får skrevet i boken som ligger i en trepostkasse der oppe.
Kilma venter tålmodig på at vi skal komme oss videre.

Tjohei hvor det går.


Farmendamen

Ingen kommentarer: