fredag 15. mai 2009

..long time no see

Bursdagselskap på Farmen for Alexander, Tobias og Lasse

Det har vært en lang bloggtørke på Farmen nå. Mens andre har hatt en travel lamming har vi fått de 7 små (schnauzer) dverger valper som ble født 18 mars.

I denne travle maitid har vi flere bursdager å feire. Vi slo like godt sammen alle bursdager til ett selskap, da vi alle lever ett travelt liv, vi feiret Alexander`s 2 år`s dag 28 april, Lasse 31 år 11 mai og Tobias 10 år 22 mai. Bildet over er litt uklart, jeg er usiker på hvorfor. Men anyhow..jeg vil gjerne nå sånn føre 17 mai skrive en oppskrift på en nydelig eggekrem til bløtkaken med marsipanlokk. Jo lengre kaken sto i kjøleskapet desto bedre ble den.

Eggekrem
5 dl kremfløte
2 eggeplommer
1 ss sukker
2 ts potetmel
1 ts vaniljesukker
1/2 dl skåldede, finhakket mandler


Bland 3 dl kremfløte, eggeplommer, sukker og potetmel i en kasserolle. Sett den over svak varme og rør til blandingen tykner, men ikke koker. Avkjøl.
Stivpisk resten av fløten sammen med vaniljesukkeret og rør sammen med mandlene inn i den avkjølte kremen. Smør kremen på sukkerbrødet og legg marsipanlokket over og la gjerne kaken stå i kjøleskapet natten over. Lykke til!
På bildet kan du se min kake som jeg valgte å lage i avlang form. Pyntet med marsipanballonger, kommer ikke så tydelig frem. Jeg brukte konditorfarge på marsipanen så den fikk en litt annen farge. NAM :-)

Til skrift brukte jeg en eggehvite/melismasse. Stivpisk eggehviten helt stiv og tilsett sitronsaft 1/4 ts og sikt i melisen til alt blir stivt og fyll en sprøyte og skriv i vei.
oppskriften er hentet fra boken all verdens kaker av S.Rolf

Her over ser dere en av hannvalpene. Disse valpene har vært helt skjønne akkurat som andre kull vi har hatt her på Farmen. De reiser nå til sin egen familie i disse dager. Måtte hell og lykke følge dere resten av livet! Og vi ønsker familiene lykke til med sin dvergschnauzer.


Her på Farmen blomstrer kirsebærtreet (burde absolutt tatt bilde)og vi har allerede klippet gresset en gang. Jeg har fått satt ut(og inn) mine pelargoniar..mer sommerblomster vil jeg ta litt etterhvert da det til tider er kaldt om natten ennå. Dessuten reiser Farmenfolket til Spaniakysten den 4 juni. Farmendamen fikk beskjed av sin lege å få tint opp leddene før vinteren kom igjen, så da var det bare å kaste seg over pc`n når jeg kom hjem og fikk en billig reise vi Solfaktor. Knallbra fastlege jeg har altså, tenkt at han kjenner meg så godt og vet hva en frossen sjel trenger..Nå har sikkert mange sett og lest at jeg er veldig glad i snø og skiføre, men når vinteren er over så vil jeg ha värme direkt som svensken sier.

Ha nå en riktig fin 17 mai !!!

2 kommentarer:

Lenemora sa...

Hei!

Så fin blogg du har! Det er første gang jeg er innom her, tror jeg vil følge deg...

Den eggekremen hørtes veldig god ut - må prøve den en gang.
Takk for titten o oppskriften

Klem fra Lenemora

Annika sa...

Det ser ut som ni haft mysigt födelsedagskalas! Valparna vill väl också till sina nya hem, förstår jag... Nej. Nu vill jag ha värme direkt! Kram Annika.