torsdag 18. desember 2008

Fra Finlandsturen

Jeg har så mye å fortelle fra Finland, så hvor skal jeg starte??!.....kanskje ved først og fremst mine Finske venners gjestfrihet, Kari mannen i huset elsker å lage mat og meget god sådan. Mens hans puslet over grytene på kjøkkenet satt Mervi og jeg i sauna - neste alle Finner har sauna uansett om de bor i blokk eller hus..det er bare de minste hyblene som ikke har, med de deriomot har bastu i vaskeriet- jeg har lært mye om "saunaliv" denne gangen. Før har jeg hatt problemer med at jeg synes det blir for hett..men nå vet jeg bedre, først og fremst riktig varme og avkjøling i riktig rekkefølge.. ja jeg satt ute i snøen med bare ett håndkle rundt meg..tenk det..DET hadde ikke mange trodd av de som kjenner meg. Smaksløkene mine fikk oppleve Finsk julemat som er reinskav kokt ca 2 timer i øl, og dertil potetmos det var skikkelig godt.
Nå tror sikkert mine hundevenner at jeg kanskje har bilder og reportasje fra Finsk vinner 2008 utstillingen,men ikke..og mine andre bloggvenner tror jeg har bilder fra selve Helsinki og Finsk design..nop...så hva har jeg da???Jo..
Bilder fra nybygde hus i nabolaget til mine venner. Jeg har latt meg fasineres av nybygde Finske hus! Deres eldre hus er kjedelige og da gjerne bygget i mur!? Noe jeg finner merkelig når man vet hvor mye skog det er i Finland..?!
Men de nye husene derimot blir bygget i tre og med herlige detaljer på huset og vinduene, ikke sant?


Jeg synes også de har spennende farger på sine hus, for vanligvis er de rød eller hvite.
Skulle gjerne ha vært inne i noen av husene, men blir litt vel frekt å banke på å spørre he he..får holde at jeg står utenfor deres hus og tar bilder..
Men på innredningen har jeg erfart at Finnene liker godt funksjonalitet, stil og rene linjer gjerne da Finsk design og ikke mye shabby chic..

Det ble en del shopping..julegaver og julepynt, men det får jeg skrive om i et senere innlegg.
Dette skjeve rare Mummiehuset sto i en hage.Var så søtt så jeg måtte bare ha det med.

3 kommentarer:

charm design sa...

høres ut som om du har hatt en kjempe fin tur,og så mange fine hus.
Ønsker deg og din familie en riktig god jul
klem Heidi

charm design sa...

For en fantastisk mann du har,hvor har du funnet han..........skal ikke klage jeg heller da,har verdens beste.
jeg er også speil GAL,det nydelige speilet fant jeg på en helt skjønn butikk som heter GULT som ligger på Lysaker litt utenfor Oslo.Jeg betalt 1200 kr for det,det synes jeg faktisk ikke var værst.Prøv å ta det rolig i alle dine gjøre mål da,så du ikke seiner om på julaften.

Annika sa...

Fina hus! Min man har gjort elementskydden själv. Han har gjort 5 st nu, och börjar bli trött på det... När du är i Charlottenberg, är du bara 1 mil från mig : ) Go tur!

/Annika.