lørdag 1. november 2008

Julemarked

Årets første julemarked for min del ble på Baldersnäs slott.
Baldersnäs slott ligger på en halvøy i Laxsjön like nord for Dals Långed. Ikke lang fra Norskegrensen.
Fra bussvinduet så det helt nydelig ut, som dere kan se av bildene, men da jeg kom ut av bussen derimot ble jeg møtt med isvind fra sjøen brrr....så her gjaldt det å holde varmen. Jeg mer eller mindre sprang fra bod til bod.. takk o lov, det var noen som holdt til inne også, somlet veldig der.
På denne messen får man virkelig se hva Svensk juletradisjon har å by på. Det var jultomtar, julbockar "Marbobocken" som er laget av halm og masser av vetter. Saueskinn i alle varianter og typer...mange av "fåreskinnene" var fra Gotland. Sto lenge å holdt i ett putetrekk laget av saueskinn ala spælsau men ren ull bakside....men det ble med tanken...
...om jeg anbefaler messen..tja..det var jo handtverk på sitt beste så den billigste julemessen er det ikke...men er man interessert i håndgjorte naturprodukter samt god mat og delikatesser av beste svenske slag er dette stedet. Samtidig får en sett hvordan en herregård ser ut både inni og utenpå..
Her skulle jeg fint vent meg til et liv som husfrue..

...med fare får å røpe julegaver...her er noen av dem jeg kjøpte på markedet.
Det hvite båndet med god jul er egentlig ett ostebånd, men våre oster er som regel firkantet eller trekantet..derfor skal jeg knyte det på osteklokken som vist..i stedet..synes det ble fint også jeg..

Her er en kollasj over Baldersnäs slott og omgivningen..jeg falt veldig for den lille gønne tregårdshuset...den røde byggningen blir kalt ekonomibyggningen og inneholdt alle nisser etc..i stenhuset var det mat og hjemmelaget godteri og masser av smaksprøver...altså mye folk og kø der inne..
Kollasjen over viser en del av varene. Det var mange som hadde laget tovede jultomtar og vetter...de var kjempesøte og med masse personlighet, angrer på at jeg ikke kjøpte et par av dem...
Det blir vel en tur til neste år også tenker jeg..
Farmenmannen har fyret opp i vedovnen-en rundbrenner-(ovnen altså) så nå skal jeg kose meg i varmen med herrehåndball mellom Norge og Island...har så sympati med Islendinger for tiden at..men patriotismen min er så høy at det blir nok Norge jeg holder med.. eller...jo ja nei joda det blir det..huff født i vekt og problemer med å bestemme meg...he he..
Ha en skikkelig koselig lørdagskveld alle bloggere og jeg skal svare alle som har sendt kommentar til meg imorgen..det gleder jeg meg virkelig til altså, kjempekoselig å få kommentarer og bli invitert inn til dere i bloggen. Tusen takk!

5 kommentarer:

Sondre og Gry sa...

Hei hei! Tusen takk for kommentar og besøk i bloggen min! Jeg er jo stadig innom bloggen din også, men jeg er dessverre alt for dårlig til å kommentere! Det hadde vært kjempekoselig med besøk så det er bare å komme! :)

På toppen sa...

ÅÅÅÅÅ et slikt slott ønsker jeg meg i julegave!
Du må ha hatt en kjempefin tur etter det jeg kan se :-)

charm design sa...

wooooow for en utrolig vakker gård.viste ikke det lå så nærme norske grensa.Det så kjempe spennende ut.Her kommer man sikkert i skikkelig jule stemning

Heidi sa...

Heia Østfold:)
Ååå, så koselig med julemarked. Her så det ut til å være mye spennende. Og det slottet da... kunne godt bodd der jeg.., selv om jeg egentlig er ganske fornøyd med vårt eget "slott" ;)

Ha en fortsatt flott uke!

Hilsen fra Indre Østfold

:-)

pepperkverna sa...

Herlig slott, og flotte julegaver. Hørtes så koselig ut med julemarked der, er det flrer ganager? Hege